Lesní inženýrství

Představujeme…obory! (díl 8.)

Lesní inženýr – vážený pán v zeleném obleku nebo odborník na pravém místě? Obojí a ještě mnohem více. Lesní inženýrství na FLD, startovní čára pro mnoho z nich.

Máte za sebou bakalářské studium a přemýšlíte o magisterském, které dál rozvine vaše schopnosti a zvýší vaši cenu na trhu práce? Lesní inženýrství navazuje na bakalářské obory Lesnictví, Provoz a řízení myslivosti a Hospodářská a správní služba v lesním hospodářství vyučované na FLD. Rozhodně to ale neznamená, že možnost studovat Lesní inženýrství dostanou jen absolventi těchto oborů. Dveře jsou otevřené pro všechny, kteří mají bakalářský titul a chtějí studovat perspektivní obor věnující se stále aktuální otázce – trvale udržitelnému lesnímu hospodaření.

ilu_16

Magisterské studium klade na studenty nároky jak po teoretické, tak praktické stránce. Není vám lhostejný osud české krajiny? Chcete se podílet na zvelebování a trvale udržitelném využívání lesních a přírodních zdrojů? Lesní inženýrství je komplexní obor poskytující vzdělání v biologických, ekologických i technických oblastech. Absolvent studia je schopný zajistit potřeby společnosti kladené na les, a to v rámci vhodných technických, k přírodě šetrných a ekonomicky příznivých řešení.

Obor představuje ten typ studia, který pramení z dlouhé tradice a neustále se obohacuje novodobými trendy. Lesní inženýr je odborník, který pracuje nyní, aby co nejpříznivěji zapůsobil na budoucnost. Protože jeho nynější rozhodnutí můžou ovlivnit vývoj lesa na desítky let. Vydáte se s námi na tuto dobrodružnou cestu? Přihlašování ke studiu bylo spuštěno!

Bližší informace o studiu se dozvíte tady!

Zajímají vás kromě informací i zkušenosti současných studentů? Seznamte se!

Seznamte se aneb naši studenti (Lesní inženýrství)

monika_fin

radim_fin