Anglicky vyučované bakalářské obory

Představujeme…obory! (díl 7.)

Zajímají vás přírodní vědy, chcete být vystudovaným lesníkem či myslivcem a zároveň chcete poznat svět? Rádi cestujete a nejraději byste vystrčili paty ven už napořád? Pak pro vás máme nabídku anglicky vyučovaných oborů.

Říká se, že se angličtina stala novodobou latinou. V mnoha profesích je nezbytná, čím dál tím víc nás obklopuje a ani ve vědeckém světě si bez ní neškrtnete. Zdá se, že by jednou mohla být univerzálním jazykem, kterým se dorozumíme na vysoké úrovni všude. Co takhle spojit odborné studium s  neustálým procvičováním a obohacováním vaší úrovně angličtiny?

Fakulta na bakalářské úrovni nabízí dva anglicky vyučované obory. Jedná se o anglické mutace oborů Lesnictví a Provozu a řízení myslivosti, tedy Forestry a Game management. U obou platí to, že je možné je studovat pouze prezenčně. Svým zaměřením poskytují studentům ucelené vzdělání a díky aspektu internacionálnosti se absolventi dobře uplatňují v zahraničí.

ilu_15

Obor Forestry poskytuje svým studentům komplexní lesnické vzdělání pokrývající všechny oblasti lesního hospodářství (biologické, technické i ekologické) od ochrany přírody, produkce lesa až po zajišťování rekreačních a dalších mimoprodukčních funkcí lesa s ohledem na trvale udržitelné hospodaření. Studenti v jeho rámci získávají znalosti potřebné pro praktické lesnictví.

Game management má za cíl důkladně představit českou myslivost se všemi jejími specifiky především zahraničním studentům. Myslivost je tak prezentována jako profesionální obor zaměřující se nejen na lov zvěře, ale zejména na péči o ní a její ochranu, zaštítěnou mnohasetletými tradicemi a společenskými rituály. Pro absolventy tak může být česká zkušenost inspirací pro aplikování těchto poznatků ve své vlasti.

Bližší informace se dozvíte tady.

Studium lesnictví či myslivosti v angličtině? → světové studium na Fakultě lesnické a dřevařské. Přihlašovat se je možné do konce března!