Představujeme…Popularizaci vědy!

Vědecká komunita a zbytek společnosti jsou ve velmi důležitém spojenectví, které se ale velmi lehce narušuje. Péče o tento vztah je velmi důležitá. Věda neexistuje totiž jen pro vědu a pro odbornou veřejnost, je to způsob, jak poznáváme svět a díky tomu mu i lépe rozumíme. A toto rozumění je nezbytné předávat dál.

Z těchto a i mnoha jiných důvodů vznikla na Fakultě lesnické a dřevařské redakce s názvem Popularizace vědy.  Funguje jako prostředník mezi nejnovějšími výzkumnými poznatky, na kterých se podílí členové fakulty, a všemi ostatními zájemci. Kdokoliv si tak může přečíst o současných vědeckých úspěších, trendech i směrech, a to přístupnou popularizační formou.

ilu_19

Redakce každý měsíc prochází nejzajímavější vědecké články a výzkumy s fakultní účastí, z nich pak vybírá taková témata, ze kterých je možné připravit krátký a čtivý text. Články jsou uveřejňovány na stránkách fakulty a o novém uveřejnění se také všichni dozvědí prostřednictvím facebooku. V databázi jsou příspěvky různého typu, dočíst se můžete o magnetismu zvěře, rozsahu přirozených smrčin na Šumavě, hlínožravých tropických termitech či o zachovávání barvy dřeva.

Chcete vědět o tom, co se šustne ve fakultních vědeckých kruzích? Mít přehled a rozhlížet se okolo sebe patří do základu vzdělanosti, na který by každý člověk neměl zapomínat. Není ale třeba si hned brát dalekohled a dohlédnout co nejdál a nejhlouběji, protože ty nejzajímavější věci se zpravidla odehrávají člověku přímo před nosem.