Dřevařské inženýrství

Představujeme…obory! (díl 9.)

Dřevařští inženýři – pánové s pilou nebo odborníci na pravém místě? To i mnohem více. Dřevařské inženýrství na FLD – vysoký odrazový můstek pro mnoho z nich.

Máte za sebou bakalářské studium, ale chcete se dostat výš? Prohloubit svoje znalosti, získat nové zkušenosti a věnovat se tomu, co vás baví? Dveře ke studiu Dřevařského inženýrství vám otevře absolvovaný obor Dřevařství, Podnikání v dřevozpracujícím a nábytkářském průmyslu, ale i jakýkoli jiný, pokud je dřevo právě to, čím se chcete v budoucnosti zabývat. Nebojíte se čelit novým výzvám a chcete se v budoucnu uplatnit v oboru, který má smysl?

ilu_17

Obor plynule navazuje na bakalářské obory vyučované na fakultě (zejména na již zmiňované Dřevařství a Podnikání v dřevozpracujícím a nábytkářském průmyslu) a rozšiřuje tak znalosti získané v jejich rámci. Studium je rozvrženo tak, aby pokrylo všechny stěžejní oblasti dřevařství, pozornost je tedy zaměřována zejména na pilařské zpracování dřeva, výrobu nábytku, dřevěné konstrukce, ekonomiku a řízení dřevařských podniků či na technologie zpracování dřeva. Důraz je vždy kladen na optimální využití dřeva jako obnovitelného zdroje suroviny.

Dřevo vždy bylo a bude nezbytným společníkem člověka po celý jeho život. Kdo jiný mu může lépe porozumět než dřevařský inženýr? Vydejte se s námi za jeho tajemstvím, přihlašování bylo spuštěno! Jak vypadají přijímací zkoušky a podmínky jejich prominutí naleznete tady.

Zajímají vás kromě informací i zkušenosti současných studentů? Seznamte se!

václava kašičková_mensi