Konzervace přírodnin a taxidermie

Představujeme…obory (díl 6.)

Muzea, výstavy, střední a vysoké školy. Tam všude můžete narazit na konzervované přírodniny a preparovaná zvířata. Učební pomůcky, umělecké předměty i uchované vzpomínky. A za tím vším mohou stát absolventi oboru Konzervace přírodnin a taxidermie.

Chcete studovat neobvyklý obor, který jinde nenajdete? Není vám cizí řemeslo a ruční práce? Rádi hledáte neobvyklé cesty řešení a nebojíte se nových výzev? Profesní obor Konzervace přírodnin a taxidermie je v českém prostředí naprosto unikátní. Přestože je na fakultní půdě z časového hlediska nováčkem, získal si své místo a pevně se včlenil do nabídky bakalářských oborů. Na vysokoškolské úrovni připravuje své studenty pro práci v muzeích, školských zařízení, ale i v soukromé sféře.

ilu_14

Studium je možné absolvovat pouze prezenčně a rozbíhá se do dvou vzájemně souvisejících směrů. Prvním směrem je sběr, preparace, konzervace a uchovávání přírodnin. Druhým taxidermie, tedy umění preparace obratlovců. Nedílnou součástí studia je také problematika prezentace výsledků práce těchto oborů veřejnosti, tzn. tvorba expozic a jejich následná úprava a údržba.

Kromě toho studium poskytuje absolventům vhled do biologických, technických, ekonomických i právních aspektů daných odvětví. Důležitým rysem oboru je také to, že je z velké části pozornost věnovaná praktické části studia a získávání a zdokonalování odborných dovedností. Bližší informace včetně studijního plánu a uplatnění absolventů se dozvíte tady.

Chcete odstartovat svou budoucí kariéru něčím výjimečným? Přihlašování ke studiu bylo spuštěno (více zjistíte zde)!