Hospodářská a správní služba v lesním hospodářství

Představujeme…obory (díl 4.)

Snad tou nejvýraznější složkou lesa je člověk – přestože nahlíží do lesního prostředí zvnějšku, dokáže mnohé ovlivnit a změnit, rozhodně ale není a ani by neměl být všemocný. Jak ale lidskou činnost v lese koordinovat? Jak práci organizovat a jaká je ekonomická stránka toho všeho? Na tyto otázky hledá odpovědi obor Hospodářská a správní služba v lesním hospodářství.

Bakalářský obor lze studovat prezenčně nebo kombinovaně, student v jeho průběhu získává široké základy ekonomických, lesnických a manažerských disciplín. Studium se pohybuje v konturách tří nejdůležitějších oblastí: lesní hospodářství, ekonomika životního prostředí a lesního hospodářství a marketing a účetnictví.  Představuje tak univerzální a zároveň oborově zaměřený základ pro další studium ekonomie či lesnických disciplín.

ilu_12

Obor Hospodářská a správní služby v lesním hospodářství má dvě velké výhody. Jednak je to šíře záběru, kterou svým studentům poskytuje a díky níž mají absolventi možnost vybrat si ze spektra zaměstnání či dále studovat některý z magisterských oborů na FLD (podrobnější informace se dozvíte tady). Jednak je to interdisciplinarita, která pramení z kombinace ekonomického, manažerského a lesnického zázemí. Absolventi jsou tak schopni propojit tyto tři disciplíny a přemýšlet v jejich souvislostech.

Máte široké zájmy a chcete si vystavět bytelný odrazový můstek pro další profesní život či studium? Zkuste Hospodářskou a správní službu v lesním hospodářství! Přihlašovat se můžete do konce března!