Dřevařství

Představujeme…obory! (díl 2.)

Dřevo. Trvale obnovitelná surovina, přírodní bohatství. Tichý svědek každodenního lidského života v nejrůznějších formách. Jakou cestu musí každý jeho kus projít, než ho může člověk plnohodnotně užívat? To a mnohem více dennodenně zjišťují studenti Dřevařství na FLD, chcete se stát jedním z nich?

Dřevařství je jedním z pilířů Fakulty lesnické a dřevařské, vychází z dlouholeté tradice a zároveň je obohacováno o moderní přístupy a technologie. Jedním z důkazů toho, že Dřevařství na FLD žije, je Dřevařský pavilon, který je vybudován na místě staré truhlárny. Práce na něm v těchto chvílích pomalu finišují, sledujte jeho cestu! V pavilonu bude několik učeben, laboratoře a další prostory, stane se tak novým moderním zázemím, díky němuž dojde k rozšíření prostorových, ale i přístrojových možností celé fakulty.

ilu_10

Bakalářský obor Dřevařství je možné na fakultě studovat prezenčně či kombinovaně. Tříleté studium je zaměřeno na optimální využití dřeva jako obnovitelného zdroje. Studenti jsou v jeho průběhu vzděláváni v problematice vlastností dřeva jako materiálu, v jeho předvýrobní fázi, výrobní činnosti v průmyslových odvětvích, zpracování dřeva, výrobě velkoplošných konstrukčních materiálů atd. Kromě teoretické výuky studium zajišťuje i řadu terénních cvičení. Více informací o studiu včetně uplatnění absolventů a studijního plánu naleznete tady.

Přestože v současnosti existuje nepřeberné množství různých materiálů, dřevo je stále na nejvyšších místech pomyslného žebříčku v užívání. Provází člověka v různých formách odnepaměti, zajišťuje mu komfort, teplo a vypomáhá mu při nejrůznějších činnostech, tiše ho sleduje snad na každém kroku. Vydáte se s námi za jeho tajemstvím? Přihlašování bylo spuštěno (více zde)!