Lesnictví

Představujeme…obory! (díl 1.)

Prostředí lesa je pro současného člověka zproštěno veškeré magie. Můžeme ji ale znovu nalézt? Lesník v sobě kombinuje cit pro nacházení skryté lesní magie a pragmatické schopnosti, díky nimž ho dokáže chránit a zároveň s ním hospodařit tak, aby ho uchoval pro budoucí generace.

Lesnictví je tradiční obor, který lze studovat na vysokoškolské úrovni pouze na dvou místech v republice, z nichž jedním z nich je Fakulta lesnická a dřevařská ČZU v Praze. Historie výuky tohoto oboru sahá až ke kořenům existence samotné fakulty, a jak napovídá její název, lesnictví patří k jejím základním pilířům. Chcete se stát pokračováním této tradice?

ilu_9

Bakalářský obor Lesnictví je možné studovat prezenčně či kombinovaně a v jeho průběhu studenti získávají komplexní přehled v základních lesnických odvětvích, jako je hospodářská úprava lesů, řízení lesního hospodářství, ekologie lesa a lesnická typologie či těžební a dopravní technologie.

Studium lesnictví to nejsou jen procházky lesem. Obor je unikátní zejména tím, že se nesoustředí pouze na jednu oblast, ale chápe lesní ekosystém jako komplexní prostředí, které je třeba zkoumat ze všech aspektů. Budoucí vystudovaní lesníci se tak musí systematicky vzdělávat v biologických, ekologických i technických předmětech. Více informací o oboru včetně studijních plánů a uplatnění absolventů naleznete zde.

Lesník byl vždy velmi váženou osobou. Chcete se s námi vydat na tuto dobrodružnou cestu? Přihlašování ke studiu bylo spuštěno (více zjistíte tady)!

Zajímají vás nejen informace, ale i zkušenost současných studentů? Seznamte se!